Ово скоро сви раде кад купе сладолед у кутији, а не знају да чине велику грешку

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 10:15

Ово скоро сви раде кад купе сладолед у кутији, а не знају да чине велику грешку

Није свеједно где остављате кутију новог сладоледа. Иако многи желе да им сладолед буде при руци, најбоље га је ставити што је дубље могуће у замрзивач. На тај начин смањујете могућност да ће се он лагано топити сваки пут кад отворите замрзивач. Фото: Pexels/Teejay Сладолед би требао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да има врло кремасту текстуру. Међутим, ако кутију вадите из замрзивача и опет је стављате унутра, она ће се променити. Штавише, сладолед ће након неког времена бити пун ледених иглица.
Сваки пут кад се повећа температура сладоледа, ледени кристали у њему се растопе. И то није ништа чудно, нити лоше ако планирате одмах да поједете сву количину сладоледа.
Али ако поново заледите тај деломично растопљени сладолед, кристали ће се поново формирати, само овог пута биће још већи и хрскавији те ће тако смањити кремастост ледене посластице и ваш ужитак.
Планирате ли да једете сладолед у етапама, након куповине или када га сами направите најбоље би било да га поделити на мање порције и оставите на дубоко замрзавање. Припазите да свака кутија има чврст поклопац како сладолед не би „покупио“ мирис замрзнутог меса и поврћа.
Recept dana: Burger kao iz „McDonald’s-a“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ово скоро сви раде кад купе сладолед у кутији, а не знају да чине велику грешку се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.