Пјонгјанг реаговао на најаву даљег јачања војне сарадње Вашингтона и Сеула

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 07:44

Пјонгјанг реаговао на најаву даљег јачања војне сарадње Вашингтона и Сеула

Ким Јо-џонг, моћна сестра севернокорејског лидера Ким Џонг Уна, изјавила је да ће споразум о јачању војне и безбедносне сасрадње измедју САД и Јужне Кореје додатно погоршати ситуацију на корејском полуострву, пренела је данас државна севернокорејска новинска агенција КЦНА. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/AP Photo/Andrew Harnik Због тога Северна Кореја сматра да мора даље да усавршава сопствене системе нуклеарног одвраћања, најавила је Ким Јо-џонг, преноси Ројтерс.
Ова реакција званичног Пјонгјанга уследила је након потврде Вашингтона да ц́е Јужној Кореји омогућити бољи увид у своју нуклеарну доктрину у случају било каквог сукоба са Северном Корејом која непрекидно увећава свој арсенал тактичког ракетног наоружања.
У саопштењу прошлог четвртка, у којем се Вашингтон позива на обећање Сеула да неће покретати сопствени програм нуклеарног наоружања које је током разговора у Белој кући дао корејски лидер Јун Сук-јеол, између осталог помињу се и Северна Кореја, трговина и рат у Украјини, преноси Ројтерс.
Бајден је на конференцији са Јуном потврдио посвећеност САД “продуженим акцијама војног одвраћања Северне Кореје“ и упозорио да су активности Северне Кореје „еклатантно кршење санкција“.
Изјава сестре севернокорејског лидера је прва реакција званичног Пјонгјанга на прошлонедељни сусрет у Вашингтону измедју председника САД Џозефа Бајдена и председника Јужне Кореје Јун Сука.
Sirijska PVO presrela izraelski raketni napad kod Homsa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пјонгјанг реаговао на најаву даљег јачања војне сарадње Вашингтона и Сеула се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.