Данска: Нема више накнаде за лекове за мршављење

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 07:33

Данска: Нема више накнаде за лекове за мршављење

Највеће данско приватно здравствено осигурање Сигефорсикринг Денмарк, које осигурава око половине становништва земље, саопштило је да ће, због велике потражње, престати да даје накнаду за лекове за мршављење од јануара следеће године. Фото: Pixabay/jarmoluk Растућа популарност нових >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << скупих лекова за мршављење подстакла осигуравајуће куће и здравствене власти да преиспитају могућност субвенционисања лекове против гојазности, пре свега због тога што би можда била неопходна доживотна употреба да би корисници изгубили на тежини, пренео је Ројтерс.
Наводи се да је од почетка године повећање субвенција за поменуте лекове достигло ниво који га чини неодрживим за компанију.
Чланови којима је данска агенција за лекове одобрила појединачне накнаде преко свог лекара изузети су од ове одлуке, саопштио је осигуравач, који има 2,7 милиона чланова.
Произвођач лекова за дијабетес и гојазност Ново Нордиск лансирао је свој веома популаран лек за мршављење Вегови у земљи у децембру, али здравствене власти за њега не дају надокнаду, јер су трошкови превисоки у поређењу са предностима.
Erdogan tražio od Putina da produži dogovor o žitu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Данска: Нема више накнаде за лекове за мршављење се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.