Упознајте три „савезника“ доброг варења!

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Apr.2023, 17:00

Упознајте три „савезника“ доброг варења!

У време када је трпеза пуна слатких, сланих и масних посластица, склони смо да заборавимо на савезнике нашег варења. Доносимо три „помоћника“ који ће помоћи да се покрене и најтврдокорнија варење. Фото: Pixabay/PhotoMIX-Company Топла вода и лимун Исцедите цео лимун у чашу млаке воде и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << попијте. Овај напитак можете конзумирати и као превентивну меру да бисте спречили лоше варење.
Маслиново уље и лимун Прогутајте кашику маслиновог уља, по жељи разблаженог природним лимуновим соком. Овај кућни лек за почетак варења најбоље је конзумирати ујутру или неколико сати након оброка.
Сода бикарбона и млака вода Помешајте пола кашичице соде бикарбоне у чаши млаке воде. Ова намирница је генерацијама позната као савезник лошег варења, али важно је напоменути да се користи само фармацеутска сода бикарбона без алуминијума, коју можете купити у апотекама или продавницама здраве хране.
Напомена: Овај рецепт се не препоручује онима који пате од чира на желуцу. Ови савети су добродошли када је варење толико успорено да му је потребна „спољна” помоћ што је пре могуће.
Али да не бисте упалили црвено светло аларма, не заборавите да укључите у свој дневни мени:
воду пробиотике воће и поврће богато влакнима (пасуљ, шаргарепа, броколи, бобичасто воће, поморанџе…) интегралне житарице (јечам, смеђи пиринач, овас…) И не заборавите да се крећете, чак и ако је то само десет минута хода по комшилуку.
Da li antibiotici prave u organizmu više štete nego koristi?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Упознајте три „савезника“ доброг варења! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.