Косовска Митровица: Одборници изгласали да се омогући слобода кретања преко моста

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Apr.2023, 14:55

Косовска Митровица: Одборници изгласали да се омогући слобода кретања преко моста

Одборници Скупштине општине северног дела Косовске Митровице донели су одлуку да се пошаље захтев о омогућавању слободе кретања за аутомобиле на главном мосту на Ибру, који раздваја јужни и северни део, као и да се ослободи простор око тог моста, потврдио је Танјугу одборник >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << митровачке грађанске иницијативе, Скендер Садику. Фото: WikimediaCommons/Visem „Универзално право је да се омогући слобода кретања. Овај мост користе људи, бициклисти, пешаци, а ми смо тражили да се омогући и пролазак аутомобила. Пре месец дана разговарали смо и о томе да град има проблем са паркинзима, да се аутомобили налазе на тротоарима. Ми смо свесни да као општина Северна Митровица не можемо да утичемо на неке велике ствари, али тражимо да се овај град отвори“, рекао је Садику.
Иницијатива да се отвори митровачки главни мост захтев је одборнице из партије Покрета Самоопредељење Аиде Ферати, која је истакла да захтев треба проследити Косовској полицији, Кејфору, Еулексу и осталим међународним организацијама и надлежним органима. Од укупно 16 одборника, на седници је било њих 14, од којих је 12 гласало „за“.
Једини српски одборник Душан Милуновић је гласао против, а Бетим Османи из Митровачке грађанске иницијативе је био уздржан. Након што су Срби напустили све приштинске институције новембра прошле године, 14. децембра, одборници Српске листе у Северној Митровици, замењени су Албанцима и Бошњацима, који су били следећи на листи са највише освојених гласова.
Замењено је свих 16 одборника, а у новом скупштинском савезу је и један Србин, Душан Милуновић, из Грађанске иницијативе „За српски опстанак“. Отварање главног моста на Ибру је део разговора између Београда и Приштине, а да ће се саобраћај преко њега одвијати несметано, најавио је још 2020. године тадашњи градоначелник Јужног дела Косовске Митровице Агим Бахтири.
Између јужног и северног дела Косовске Митровице постоји неколико мостова који су функционални и саобраћај се преко њих одвија потпуно нормално.
Stano: EU želi da pomogne u dijalogu, ne spekuliše o „šta ako“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Косовска Митровица: Одборници изгласали да се омогући слобода кретања преко моста се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.