Комитет УН: Дубоко смо забринути због кршења људских права од руских снага

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Apr.2023, 14:19

Комитет УН: Дубоко смо забринути због кршења људских права од руских снага

Комитет Уједињених нација саопштио је данас да је дубоко забринут због „кршења људских права од руске војске и приватних војних компанија у Украјини, у шта улазе нестанци, мучења, силовања и погубљења“, пренео је Ројтерс. Фото: Танјуг/State Emergency Service of Ukraine via AP У извештају о Русији, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Комитет УН за борби против расне дискриминације позвао је руске власти да истраже наводе о кршењу људских права током напада на Украјину.
„Комитет је дубоко забринут због тешких кршења људских права почињених током оружаног конфликта од војних снага Руске федерације и приватних војних компанија“, наводио се у саопштењу.
Засад нема коментара од сталне руске мисије при УН у Женеви. У извештају, комитет је истакао прекомерну употребу силе, произвољна притварања, убијања и насилни премештај деце из Украјине у Русију.
Русија је одбила да коментарише оптужбе и рекла да је децу евакуисала на сигурно. Комитет УН је такође истакао своју забринутост јер, како се наводи, руска војска регрутује војнике из редова етничких мањина и „подстиче на расну мржњу и пропаганду расистичких стереотипа против етничких Украјинаца“, укључујући и на државној телевизији.
Papa u Mađarskoj upozorio na opasnosti od nacionalizma i populizma

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Комитет УН: Дубоко смо забринути због кршења људских права од руских снага се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.