Папа у Мађарској упозорио на опасности од национализма и популизма

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Apr.2023, 14:19

Папа у Мађарској упозорио на опасности од национализма и популизма

Папа Фрања је данас, приликом посете Мађарској, упозорио на опасности од пораста национализма у Европи, а мађарској влади поручио да би прихватање миграната представљало прави знак хришћанства. Фото: Танјуг/AP Photo/Andrew Medichini Он је у говору пред мађарским званичницима и премијером >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Виктором Орбаном позвао на одбацивање популизма и национализма преноси Ројтерс.
Папа је позвао и на повратак „европском духу“ који су осмислили оснивачи модерне Европе након завршетка Другог светског рата, рекавши да нације морају да гледају „изван државних граница“.
Коментаришући ситуацију у Украјини, упутио је апел за окончање рата, позивајући на „креативне напоре“ да се дође до примирја. У разговору са папом, Орбан је рекао да је ово диван тренутак који представља поновну потврду да су њих двојица на заједничком хришћанском путу, што је „веома тешко у овој садашњој Европи“, преноси Њујорк тајмс.
Амерички лист, позивајући се на неименоване званичнике, наводи да је мађарски премијер посебно одушевљен јер није био сигуран да ће папа поново доћи у Мађарску.
Папа је у Мађарској боравио 2021. године, али само неколико сати како би одслужио мису на завршном догађају Међународног еухаристијског конгреса у Будимпешти. Том приликом је обећао да ће поново посетити ту земљу.
Peskov: Svi se pridržavaju moratorijuma na nuklearna testiranja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Папа у Мађарској упозорио на опасности од национализма и популизма се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.