Петковић: Курти жели рат и да север КиМ уведе у сукобе

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Apr.2023, 12:35

Петковић: Курти жели рат и да север КиМ уведе у сукобе

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је окупациони гаулајтер Аљбин Курти данас недвосмислено показао да жели и сања рат и да читав север Косова и Метохије уведе у сукобе. Фото: Танјуг/Тара Радовановић „Он је данас наредио својој одборници >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Аиди Ферати да на седницу Скупштине општине у северној Косовској Митровици уврсти тачку дневног реда о отварању моста на Ибру који дели северни у јужни део града и који представља важан безбедносни бедем за Србе на КиМ. Циљ овог Куртијевог једностраног и противправног потеза јесте да доведе до нових тензија и провокација на рачун мирног српског народа на северу КиМ“, рекао је Петковић.
Према његовим речима, Курти за то користи своје нелегитимне и лажне представнике и одборнике на северу Косова и Метохије, саопштила је Канцеларија за КиМ. „За ову одлуку гласало је 11 одборника из Приштине, док је један био уздржан и један одборник против. Отварање моста на Ибру део је дијалога Београда и Приштине, а не локалних Куритјевих нелегалних гаулајтера.
О овом последњем ратнохушкачком потезу Куртија одмах сам обавестио све међународне преставнике, као и посредника у дијалогу Мирослава Лајчака и очекујемо да смире и зауздају Куртија који све чини да побегне од обавезе формирања Заједнице српских општина и уништи дијалог у Бриселу 2. маја“, истакао је Петковић.
Он је додао да „нема напретка ни нормализације односа док год Курти повлачи овакве једностране потезе којима цео север КиМ хоће да уведе у ратно стање и на западу је да такве потезе Приштине спрече“.
Lajčak i Dendijas o dijalogu Beograda i Prištine i EU perspektivi Zapadnog Balkana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: Курти жели рат и да север КиМ уведе у сукобе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.