Вучић у Сокобањи започео посету Зајечарском округу

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Apr.2023, 12:19

Вучић у Сокобањи започео посету Зајечарском округу

Председник Србије Александар Вучић започео је данас обилазак Зајечарског округа посетом Сокобањи, где ће обићи штандове, упознати се са туристичком понудом и локалним производима и обратити се грађанима са летње позорнице „Врело“. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Са Вучићем >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су у посети и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, министар туризма Хусеин Мемић, министарка пољопривреде Јелена Танасковић, министар грађевинарства Горан Весић и министар трговине Томислав Момировић.
Вучића је испред летње позорнице, на којој је закачен велики транспарент „Србија сања и снове остварује“, дочекао велики број грађана. Министар Мемић рекао је данас за Танјуг, уочи Вучићеве посете, да је Сокобања прва српска туристичка дестинација по броју ноћења са више од 760.000 годишње.
„Све оно што се ради захваљујући председнику, аутопутеви, саобраћајнице, доводи до унапређења и нових улагања у бањски туризам“, рекао је Мемић.
Председник општине Сокобања Миодраг Николић рекао је за Танјуг уочи Вучићеве посете да је та бања на Сајму туризма привукла пажњу председника, јер је већ две године уназад прва по броју ноћења. Додао је да се нада да ће Вучић помоћи да се туристичка понуда Сокобање и поред тога унапреди и подигне на виши ниво.
Николић је истакао да је Сокобања препознатљива по заштићеној природи која је стављена у функцију туризма, са више од 35 излетишта, а да ретко које место може да се похвали да у својој околини има четири планине, језеро и уређену реку.
Истакао је да ће Вучића упознати са асортиманом органиских производа по којима је Сокобања позната. Планирано је да, Вучић посету Зајечарском округу настави на планини Ртањ, где ће обићи завршне радове на проширењу капацитета хотела „Рамонда“, затим ће у Књажевцу обићи пољопривредне плантаже и разговарати са воћарима.
Након тога планирано је да Вучић посети постројење фабрика за производњу намештаја „Моби“. Посету Зајечарском округу, председник Србије ће завршити у Сврљигу након обиласка дестилерије „Благојевић“.
Председник је раније најавио да ће кренути у обилазак Србије и да ће до краја године обићи свих 25 округа, а до сада је обишао Пчињски, Сремски и Рашки округ.
Položeni venci povodom godišnjice smrti Gavrila Principa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић у Сокобањи започео посету Зајечарском округу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.