Судан: РСФ пуцале на турски авион за евакуацију, повређен члан посаде

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Apr.2023, 09:51

Судан: РСФ пуцале на турски авион за евакуацију, повређен члан посаде

Суданске паравојне Снаге за брзу подршку (РСФ) пуцале су данас на турски авион за евакуацију када је слетео на аеродром Вади Сејидна у близини Картума и раниле једног члана посаде и оштетиле резервоар за гориво, саопштила је суданска војска Фото: ТанјугAP Photo/Petros Karadjias Војска >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је навела да је авион безбедно слетео и да је у току поправка летелице, пренео је Ројтерс.
Сукобљене стране у Судану договриле су се о продужетку примирја за још 72 сата, уз посредништво САД и Саудијске Арабије, пренео је Ројтерс.
Ново примирје ступило је на снагу ноћас у поноћ по локалном времену. Оружана борба за власт између суданске војске и РСФ избила је 15. априла, а од поноћи између понедељка и уторка на снази је било прво 72-часовно примирје.
Суданске оружане снаге (САФ) саопштиле су да су САД и Саудијска Арабија посредовале у договору о прекиду ватре, а примирје се користило за евакуацију страних држављана из Судана.
Šojgu: Rusija podiže borbenu gotovost svojih baza u Kirgistanu i Tadžikistanu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Судан: РСФ пуцале на турски авион за евакуацију, повређен члан посаде се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.