Британија: Истраживање показало да је подршка монархији на историјском минимуму

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Apr.2023, 09:28

Британија: Истраживање показало да је подршка монархији на историјском минимуму

У Великој Британији јавна подршка монархији је на историјском минимуму уочи крунисања британског краља Чарлса III 6. маја, показују резултати истраживања. Фото: Танјуг/Jens Buettner/DPA via AP, Poolcharles Анкета Националног центра за друштвена истраживања (NatCen) показује да само три од 10 Британаца >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << мисли да је монархија „веома важна“, што је најнижа подршка у историји, објавио је данас Гардијан.
Према резултатима анкете, укупно 45 одсто испитаника је рекло да монархију треба укинути, да уопште није важна или није од велике важности. У анкети прошле године, 35 одсто испитаника дало је један од та три одговора.
Ново истраживање је показало да је број оних којима је монархија „веома важна“ на најнижем нивоу од почетка прикупљања података у Британији 1983. године. Само 12 одсто младих од 18 до 34 године сматра монархију „веома важном“, у поређењу са 42 одсто оних који имају 55 и више година.
Predsednica Mađarske smenila vrhovnog komandanta mađarske vojske

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Британија: Истраживање показало да је подршка монархији на историјском минимуму се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.