Рукометаши Србије велики преокретом славили у Финској

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Apr.2023, 08:48

Рукометаши Србије велики преокретом славили у Финској

Рукометаши Србије победили су као гости Финску 30:29 (14:17) у мечу петог кола квалификација Групе два за пласман на Европско првенство 2024. године, за које су „орлови“ већ обезбедили визу и пре данашњег меча.
Србија је јуче боље отворила меч, али је нагло пала средином полувремена, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << што је Финска умела да искористи, стигне до преокрета и вођства на полувремену 17:14. На почетку другог полувремена „орлови“ су заиграли много боље, стигли су до преокрета и вођства 21:19, али су онда нагло стали.
Уследила је фуриозна серија домаћина који је стигао до максималних плус четири у 53. минуту – 29:25. Србија је поново успела да подигне ниво игре и стигне до победе серијом 6:0, уз гол Вукашина Воркапића пет секунди пре краја. У редовима екипе Тонија Ђероне најефикаснији је био Немања Илић са осам голова, пет је дао Богдан Радивојевић, а по четири Марко Милосављевић и Воркапић, који је са крилне позиције био стрелац последња два поготка.
Макс Гранлунд је са девет голова предводио Финску, Бењамин Хеландер је дао пет, а Оливер Нордлунд и Густен Монтонен по четири. Србија у недељу дочекује Словачку у последњем колу квалификација, али тај меч нема већи такмичарски значај. Жреб за Европско првенство које ће се играти у Немачкој од 10. до 28. јануара 2024. године биће одржан 10. маја у Дизелдорфу.
Lajović preko Kublera lako do drugog kola Mastersa u Madridu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рукометаши Србије велики преокретом славили у Финској се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.