Весић: Градимо инфраструктурне пројекте у целој Србији, опозиција дели грађане

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2023, 20:04

Весић: Градимо инфраструктурне пројекте у целој Србији, опозиција дели грађане

 Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је данас у скупштини, у расправи са лидером Двери Бошком Обрадовићем, да опозиција покушава да подели грађане Србије и истакао да се новац из буџета улаже у инфраструктурне пројекте у целој земљи, и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << то много више него у Београду. Фото: Танјуг/Јадранка Илић Обрадовић је претходно питао Весића каква је то математика када сви грађани Србије треба да дају 4,6 милијарди евра за изградњу београдског метроа, иако би се за 2,8 милијарде евра могло изградити у 100 општина у Србији 500 километара новог асфалта у свакој општини.
„Покушавате да делите грађане Србије на Београђане и оне који то нису, то није у реду да радите. Рекли сте да влада плаћа метро у Београду, то је тачно, али је та иста влада, из тог истог буџета, радила и аутопут Милош Велики до Чачка. Па шта треба да кажу из Зајечара, да није требало да се ради аутопут до Чачка“, рекао је Весић.
Како је рекао, председник Србије Александар Вучић ће у суботу отворити прву деоницу Моравског коридора од Појата до Макрешана код Крушевца, док ће у октобру бити отворена и деоница до Кошева.
„Па шта треба да кажу из Суботице, да не треба да се гради аутопут до Крушевца. Да ли је рађен аутопут до Димитровграда и Пирота, па шта је требало да кажу из Лесковца, да није требало да плате аутопут до Пирота..“, нагласио је Весић.
Министар је додао да се тренутно гради 412 километара нових аутопутева, али не рачунајући многе пројекте који треба ускоро да почну. Vesić: Od polovine maja naše regionalne pruge ulaze u evropsku mrežu pruga

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Весић: Градимо инфраструктурне пројекте у целој Србији, опозиција дели грађане се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.