Грујичић: Обновићемо сва породилишта у Србији

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2023, 19:57

Грујичић: Обновићемо сва породилишта у Србији

 Министарка здравља Даница Грујичић изјавила је данас у парламенту да ће бити обновљена сва породилишта у Србији, као и да ће у Београду у другој половини 2024. године почети изградња новог породилишта „Народни фронт“. Фото: Танјуг/Сава Радовановић „У фебруару сам имала састанак >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са председником Вучићем, био је присутан и министар Синиша Мали, и добио директно наређење да се сва породилишта у Србији морају средити“, рекла је министарка Грујичић.
Она то рекла током расправе у Скупштини Србије на посланичко питање лидера Двери Бошка Обрадовића који је показао слику како изгледа оброк породиље и труднице у Србији и питао да ли се тако бори против беле куге и заштои се новац, на пример, од планиране изградње Националног стадиона не преусмери на изградњу Националног центра за наталитет и обнову породилишта у земљи.
„Већ постоје одбрена средства за ГАК Народни фронт и у другој половини следеће године почиње изградња нове болнице Народни фронт. Такође, 900 милиона динара је процењено и толико је и одобрено да се реновира хитно ГАК у Нишу“, навела је министарка.
Истакла је да ће буквално сва породилишта бити сређана у најскоријем могућем времену, али да треба имати у виду да се морају направити пројекти и добити грађевинске дозволе.
Додала је да маме треба да имају такве услове да пожеле да се врате у исто породилиште. Министарка за бригу о породици и демографију Србије Дарија Кисић је истакла да треба да будемо уједињени по питану наталитета и породице.
Казала је да се породиљама даје здрав и избалансиран оброк, иако то некима не изгледа укусно.
„Што се тиче санитараних и хигијенских услова, један од приоритета је и обнова породилишта“, додала је министарка Кисић.
Желимо да заједно идемо у кампању да се учини све да се побољшају услови у породилиштима, где постоји потреба, додала је она.
Кисићева је нагласила да подршка породици са децом никада није била већа и да, на пример, никад није био већи родитељски додатак, као и да је износио 31.000 динара 2012. године, док је сада тај износ 11 пута већи.
Vlada: Slobodno korišćenje Državne i Narodne zastave, uz poštovanje pravila

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Грујичић: Обновићемо сва породилишта у Србији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.