Блинкен: Фокус САД на продужењу прекида ватре у Судану

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2023, 19:52

Блинкен: Фокус САД на продужењу прекида ватре у Судану

 Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је данас да је фокус Вашингтона на продужењу прекида ватре у Судану. Фото: Танјуг/AP/Andrew Harnik Он је новинарима казао да је примирје довело до смањења насиља и помогло да се изврше евакуације авионима, пренела је агенција Ројтерс.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Стотине људи убијене су за готово две седмице колико траје конфликт између ривала – војске и Снага за брзу подршку (РСФ), које се боре за превласт, подсећа британска агенција, наводећи да конфликт у Судану прети да дестабилизује шири регион.
Велика Британија такође се раније данас заложила за продужење прекида ватре у Судану.
Како је саопштио портпарол британског премијера Ришија Сунака, британски амбасадор у Судану се обратио зарац́еним странама у тој земљи с намером да подстакне продужење 72-часовног прекида ватре који истиче вечерас.
Rusija: Protestna nota ambasadoru SAD jer ruskim novinarima nisu izdate vize

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Блинкен: Фокус САД на продужењу прекида ватре у Судану се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.