У припреми споразум о слободној трговини са Републиком Корејом

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2023, 16:45

У припреми споразум о слободној трговини са Републиком Корејом

Долазак специјалног представника председника Републике Кореје Сонгмин Ђанга нови је корак у развоју односа две земље, рекао је данас министар унутрашње и спољне трговине Томислав Мимировић. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић Током данашњег обраћања у оквиру „Округлог стола >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Србија – Кореја“, Момировић је истакао да би након закључивања Споразума о слободној трговини са Корејом робна размена између две земље могла да буде и већа од милијарду долара годишње. Момировић је рекао за Тањуг да данашњи пословни скуп има за циљ да унапреди односе две земље.
„Кореја, која је направила невероватне искораке претходних деценија, има невероватан економски потенцијал. Наша трговинска размена износи близу 600 милиона долара, и ако потпишемо споразум о слободној трговини са њима, ми очекујемо да врло брзо моземо да идемо и више од милијарду долара“, сматра Момировић.
Како је објаснио, то су нова радна места, то су нови послови, то су нове шансе за велики број наших људи.
„Посвећени смо тим односима, управо смо завршили један састанак и радни ручак у Палати Србија и данас смо овде да разговарамо о новим пословним шансама“, рекао је Момировић.
Министар Момировић је додао да се након званичних посета Кини и земљама источне Африке, наставља са активностима које имају за циљ представљање инвестиционих потенцијала Србије.
„Бројке указују да азијска привреда расте у сваком смислу, економском и политичком. Ми морамо да нађемо своје парче колача на том тржишту. Наши производи морају да добију додатну шансу у Кини и Кореји и не бих раздвајао то“, констатовао је Момировић.
Ми желимо да отворимо нашу економију, да отворимо простор за наше компаније на тим тржиштима, много смо пропустили у сарадњи са Корејом у претходним деценијама, морамо то да надокадимо, јер само то може да доведе нове инвестиције, рекао је министар.
Момировић је објаснио да је Србија препозната као земља великих потенцијала за инвестиције, са квалификованом радном снагом и изузетно добрим условима за нова улагања, како у привреду тако и у ИТ сектор.
Министар Момировић је раније данас, у присуству председника Србије Александра Вучића, са специјалним изаслаником председника Кореје Сонгмин Ђангом, потписао Протокол о сарадњи између Србије и Кореје.
U prvom kvartalu 2023. za 2,9 odsto više zaposlenih u odnosu na isti period lane

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак У припреми споразум о слободној трговини са Републиком Корејом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.