Вучић и Кацумата: Политички дијалог и економска сарадња две земље напредовали

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2023, 13:41

Вучић и Кацумата: Политички дијалог и економска сарадња две земље напредовали

Председник Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Јапана Такахику Кацумату и изразио му бескрајну захвалност на преданом раду током дипломатског мандата у Београду, током којег су политички дијалог и економска сарадња двеју земаља веома напредовали. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Јадранка Илић Двојица саговорника су изразили задовољство и радост због све више јапанских инвестиција у Србији и констатовали све веће интересовање јапанских компанија за улагање на српском тржишту, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу са медијима.
Председник Вучић је истакао да је јапански начин рада прави узор посвећености и радне етике.
Овом приликом су размотрили предстојеће заједничке пројекте, између осталог, у области енергетике.
Амбасадор Кацумата је исказао захвалност председнику Вучићу на изванредној сарадњи током рада у нашој земљи и истакао да је свуда у Србији осећао искрену добродошлицу. „Традиционално пријатељство два народа сеже далеко у прошлост и више од 140 година дипломатских односа сведоче о блискости Србије и Јапана“, рекао је амбасадор Кацумата истакавши притом да Јапан остаје посвећен Србији и Западном Балкану, на основу политичког наслеђа покојног премијера Абеа.
Председник Вучић је амбасадору Кацумати пожелео много успеха на професионалном и личном плану.
Sofić: Četiri miliona dinara za najuspešnije srednjoškolce

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић и Кацумата: Политички дијалог и економска сарадња две земље напредовали се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.