Столтенберг: НАТО и савезници испоручили Украјини готово сва борбена возила

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2023, 13:20

Столтенберг: НАТО и савезници испоручили Украјини готово сва борбена возила

НАТО савезници и партнери испоручили су Украјини готово сва своја обећана борбена возила, изјавио је данас генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг. Фото: Танјуг/AP/Olivier Matthys „Више од 98 одсто борбених возила обећаних Украјини већ је испоручено. То значи више од 1.550 оклопних >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << возила, 230 тенкова и друге опреме, укључујући огромне количине муниције“, рекао је Столтенберг новинарима у седишту НАТО-а у Бриселу.
Столтенберг је истакао да је НАТО обучио и опремио укупно више од девет нових украјинских оклопних бригада, пренео је Ројтерс. То ће ојачати позицију Украјине да настави да преузима окупирану територију, рекао је Столтенберг на конференцији за новинаре са премијером Луксембурга Гзавијеом Бетелом.
NATO pozdravlja razgovor Sija i Zelenskog,ali napominje da Kina nije osudila RUS

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Столтенберг: НАТО и савезници испоручили Украјини готово сва борбена возила се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.