Варга: Мађарска ће, после разговора са ЕК, поднети парламенту закон о правосуђу

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2023, 13:11

Варга: Мађарска ће, после разговора са ЕК, поднети парламенту закон о правосуђу

Мађарска влада ће, после разговора са Европском комисијом, поднети кључни предлог закона о реформи правосуђа парламенту, као део напора да добије приступ суспендованим фондовима ЕУ, изјавила је данас мађарска министарка правде Јудит Варга. Фото: Pixabay/Hermann Влада има зелено светло >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << из Брисела за правосудни закон, написала је Варга на Фејсбуку.
Мађарска би могла да добије око 5,8 милијарди евра бесплатних грантова и још 9,6 милијарди евра јефтиних кредита из ЕУ, али је Унија обуставила све исплате док Будимпешта не спроведе реформе за побољшање независности правосуђа и борбу против корупције, пренео је Ројтерс.
Усвајање правосудних закона сматра се важном прекретницом у процесу приступа фондовима ЕУ који је Мађарској потребан јер њена економија стагнира и инфлација је изнад 25 одсто.
Мађарска и Пољска су једине чланице ЕУ које касне у добијању средстава јер Европска комисија критикује њихове десничарске владе због недовољне демократије и владавине права. За више од деценије на власти, мађарски премијер Виктор Орбан био је у сукобу са Европском комисијом због ограничавања права миграната, као и пооштравања државне контроле над невладиним организацијама, академицима, медијима и судовима.
NATO pozdravlja razgovor Sija i Zelenskog,ali napominje da Kina nije osudila RUS

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Варга: Мађарска ће, после разговора са ЕК, поднети парламенту закон о правосуђу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.