Позив младима за добровољно служење војног рока под оружјем

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2023, 12:28

Позив младима за добровољно служење војног рока под оружјем

Министарство одбране позвали је данас све заинтересоване младиће и девојке за добровољно служење војног рока под оружјем, да поднесу пријаве и већ у јуну добију прилику да стану у строј Војске Србије. Фото: Танјуг/Министарство одбране Сви који се одлуче на тај корак добиће >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << прилику да прођу динамичну војну обуку, провере своје способности, и на најбољи начин покажу патриотизам и грађанску одговорност према одбрани своје земље, саопштено је из Мнистарства одбране.
Право да конкуришу имају здравствено способни држављани наше земље, рођени од 1. јануара 1993. до 31. децембра 2004. године, а који претходно нису одслужили војни рок са оружјем.
Добровољно служење војног рока уједно је и најкраћи пут ка стицању звања професионалног припадника Војске Србије. Кандидати за добровољно служење војног рока могу се пријавити у центрима Министарства одбране – некадашњим војним одсецима, преко портала е-управе, уз поседовање квалификованог електронског сертификата и на шалтерима Јавног предузећа „Пошта Србије“ широм наше земље.
Пријава за војностручно оспособљавање за резервне официре такође је у току, с тим што ће ти кандидати на служење бити упућени у септембру, наводи се у саопштењу. Будуће војнике очекује занимљива и динамична војна обука са вршњацима из свих крајева Србије, али и месечна плата која, после најновијег повећања, износи око 46.000 динара.
Све оне који током добровољног служења одлуче да конкуришу за статус професионалног војника очекују скраћене и поједностављене процедуре селекције и пријема, навело је Министарство одбране.
Апел АБС: Будите пажљиви и додатно опрезни у саобраћају током празника

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Позив младима за добровољно служење војног рока под оружјем се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.