Вучић захвалио Азербејџану на гласању у Савету Европе

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2023, 11:02

Вучић захвалио Азербејџану на гласању у Савету Европе

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са министром рада и социјалне заштите становништва Републике Азербејџан Сахилом Бабајевим и истакао да је том приликом захвалио Азербејџану на привржености међународном праву које је та земља показала гласањем у Савету >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Европе као и да ће Србија тај чин запамтити. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић „Увек одличан разговор са доказаним пријатељима Србије о свим битним питањима од интереса за обе земље, даљем унапређењу билатералних односа, војној сарадњи, инвестицијама, као и о плановима за јачање партнерства у области туризма и енергетике“, навео је Вучић на Инстаграм налогу.
Он је додао да је захвалио Бабајеву и Републици Азербејџан „на привржености међународном праву, које је показано гласањем у Савету Европе, а Србија ће такав чин запамтити, јер га сматра изразом искреног пријателјства“. Вучић је додао и да је искористио прилику да упути срдачне поздраве председнику Азербејџана Илхаму Алијеву, са којим ће се, како је навео, убрзо поново састати.
„Нека живи пријатељство РС и АЗ“ , поручио је Вучић. Азербејџан је у понедељак на седници Комитета министара Савета Европе гласао против покретања процедуре за разматрање захтева тзв. Косова за пријем у ту организацију.
Vučić: Beskrajna zahvalnost ambasadoru Japana za sve što je uradio za našu zemlju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић захвалио Азербејџану на гласању у Савету Европе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.