Санторини, магично острво извајано ватрама вулкана

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2023, 07:31

Санторини, магично острво извајано ватрама вулкана

Где год да погледате када допутујете на Санторини слике и призори вас подсећају да сте на вулканском острву: лунарни пејзажи, црне и црвене плаже, шљунак од очврснуте лаве, али пре свега задивљујућа лепота овог места која је извајана током насилне вулканске прошлости, јавља >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Си-Ен-ЕН. Foto: Pixabay/Michelle_Maria Ово оство у архипелагу Киклада у јужном Егеју, познато је по својој калдери, језеру у вулканском кратеру у облику полумесеца које одузима дах.
Калдера на Санторинију је настала у једној од највећих познатих ерупција вулкана пре око 3.600 година.
Сматра се да је ерупција била толико снажна да је потпуно уништила древни град Акротири на Санторинију и задала смртоносни ударац древној поморској цивилизацији Минојаца, који је у то време живели на острву, наводи Си-Ен-Ен.
Данас је Санторини, познат и као Тира, једно од најромантичнијих летовалишта у Грчкој са луксузним вилама и хотелским комплексима која пружају врхунски одмор и најразмаженијим посетиоцима, амбијент из снова за раскошна венчања и гламурозне забаве.
Стрме вулканске литице острва које се уздижу до 305 метара надморске висине, начичкане традиционалним кућама офарбаним у бљештаво белу боју са азурно плавим шкурама, пружају посетиоцима јединствене, заносне призоре захваљујући којима је Санторини вероватно једно од највише фотографисаних локација на планети.
EU postigla dogovor o ekološkim gorivima u avio-saobraćaju

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Санторини, магично острво извајано ватрама вулкана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.