Чеферин: Европском фудбалу потребан селери кеп

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Apr.2023, 20:04

Чеферин: Европском фудбалу потребан селери кеп

Председник Уније европских фудбалских асоцијација Александер Чеферин изјавио је данас да је потребно увести „селери кеп“ у европски фудбал, преноси Спортклуб. Фото: Танјуг/AP/Alessandra Tarantino „У блиској будућности морамо озбиљно да се позабавимо ограничењем плата. Буџети најбогатијих >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << клубова отишли су у небеса и то није добро за компетитивни баланс. Све ће изгубити смисао уколико пет или шест истих клубова увек буде освајало Лигу шампиона. Али потребан нам је колективни договор. Џаба све уколико само УЕФА буде примењивала селери кеп, а највеће лиге то не раде. Морамо да направило универзална правила која ће важити за све“,истакао је Чеферин.
Додаје да је изнанађен што се за сада сви слажу са предлогом.
„За сада се сви слажу с предлогом. Велики клубови, мали клубови, они у власништву државе или навијача, они што их воде милијардери. Баш сви.
Зато се надам да ће селери кеп почети да се примењује што је пре могуће“, закључио је Чеферин.
Malbašić u finišu izvukao bod za Vojvodinu u Kragujevcu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Чеферин: Европском фудбалу потребан селери кеп се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.