Како да препознате домаће јагоде на пијаци?

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Apr.2023, 19:01

Како да препознате домаће јагоде на пијаци?

Јагоде су омиљени десерт током топлих пролећних дана. Доносимо вам неколико савета који ће вам помоћи да уживате у слатким грицкалицама на најслађи начин. Фото: Pixabay/robertobarresi Продавнице и пијаце пуне су најфинијих пролећних плодова.
Само неколико трикова и мало више пажње >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << приликом куповине биће вам довољно да уживате у најслађим плодовима ове сезоне. Као и код другог воћа и поврћа, мање воће је скоро увек бољи избор.
Када је реч о јагодама, ово правило је најважније.
Велике и правилне јагоде неће бити тако сочне и слатке као мање и неправилне, а величина може одати и порекло.
Веће јагоде обично имају вештачки укус, па је најбоља опција да изаберемо мање, какве бисмо прво брали из баште. Мирис такође открива много о воћу.
Изражен мирис јагода значи да су расле у природном окружењу и да су на вашу трпезу стигле још свеже, док јагоде без или слабо израженог укуса обично путују дуг пут до рафова или тезги и беру се још незреле, а самим тим и не развијају се у природном окружењу попут домаћих.
Што су неправилније, већа је шанса да су јагоде заиста локалне. Јагоде из домаћег узгоја су често испуцале и неправилног облика јер се при узгоју не користе средства за правилан развој плода.
Можда нису баш најпријатније оку, али праве јагоде ће вас освојити својим укусом и заборавити изглед.
Kako da vam jagode ostanu sveže i do sedam dana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како да препознате домаће јагоде на пијаци? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.