Зеленски именовао новог амбасадора у Кини након разговора са Си Ђинпингом

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Apr.2023, 17:11

Зеленски именовао новог амбасадора у Кини након разговора са Си Ђинпингом

Председник Украјине Володимир Зеленски именовао је данас бившег министра стратешке индустрије Павла Рјабикина за амбасадора Украјине у Кини. Фото: Танјуг/Ukrainian Presidential Press Office via AP “Именовати Павла Рјабкина за ванредног и опуномоћног амбасадора Украјине у Народној Републици >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Кини“, наводи се у документу у који је Укринформ имао увид.
До ове одлуке дошло је након данашњег телефонског разговора између Зеленског и кинеског председника Си Ђинпинга.
Зеленски је на Твитеру објавио да је имао дуг и садржајан разговор са Сијем.
„Верујем да ће то, као и именовање украјинског амбасадора у Кини, дати снажан подстицај развоју наших билатерални односа“, поручио је Зеленски.
Si Zelenskom: Poslaćemo predstavnike u Ukrajinu i razgovarati sa svima o krizi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски именовао новог амбасадора у Кини након разговора са Си Ђинпингом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.