Ово су најпрљавији делови човековог тела!

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Apr.2023, 16:00

Ово су најпрљавији делови човековог тела!

Научници су открили да људи имају више од 615 врста бактерија у устима, од којих су неке исте, а неке много горе од оних које ћете наћи у тоалету. Фото: Pixabay/nese Открили су и неке од најпрљавијих делова тела, који су право легло бактерија.
Пазуха Испод пазуха се крије око 80.000 бактерија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << које изазивају непријатан мирис при знојењу. Дезодоранси и парфеми су само други корак у отклањању непријатних мириса, важније је да се ослободите бактерија. Препоручује се прање пазуха антибактеријским сапуном.
Уши Восак у ушима је неопходан јер штити ушне канале од бактерија, инсеката, воде, али су управо због њега уши један од најпрљавијих делова тела. Aко их редовно не чистите, врло лако можете добити гљивичну инфекцију.
Језик Поред уста, језик је један од најпрљавијих делова тела, који се ретко редовно чисти. Обавезно га четкајте када перете зубе.
Нокти Бројне бактерије су скривене испод ноктију, невидљиве голим оком. Уверите се да нису предугачке и редовно перите руке.
Теме главе Свраб коже главе није узрокован перути, већ перути помешаном са бактеријама на кожи главе. Што дуже одлажете прање косе, веће су шансе да се бактерије шире по глави.
Пупак Многи га занемарују приликом туширања, а пун је бактерија. Редовно га чистите.
Носне шупљине Многи нису свесни да је нос у сваком тренутку пун бактерија, због чега је потребно свакодневно водити рачуна о његовој хигијени.
Stručnjaci objasnili: Evo koliko je kafa dobra za naše telo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ово су најпрљавији делови човековог тела! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.