Писторијус: Процедуре за набавку наоружања споре и неефикасне

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Apr.2023, 14:27

Писторијус: Процедуре за набавку наоружања споре и неефикасне

Немачки министар одбране Борис Писторијус је као приоритет у војним набавкама означио брзину, у настојању да се изврши ремонт процедура које су раније описиване као споре и неефикасне. Фото: Танјуг/AP Photo/Matthias Schrader У документу у који је Ројтерс имао увид, Писторијус наводи да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << “временски фактор има највећи приоритет и пресудан је како би се трупама што пре набавила одговарајућа опрема“.
Како наводи агенција, Писторијус се суочава са огромним задатком да поново покрене немачку војску, Бундесвер, после деценија недовољних улагања, од краја Хладног рата.
Напредак у попуњавању празнина у војној опреми је спор, упркос специјалном фонду од 100 милијарди евра који је немачка влада успоставила прошле године за плаћање новог оружја, а испоруке оружја Украјини додатно су исцрпиле немачке залихе. У документу у који је Ројтерс имао увид, начелник немачке војске Алфонс Цимер је рекао да набавке треба да постану “значајно брже, ефикасније и мање бирократске“, јер је рат Русије против Украјине приморао Немачку да што пре подигне стање приправности својих снага.
Он је позвао службенике за набавке да се одлуче за бржа решења, уместо дуготрајног развоја новог оружја. “С обзиром на време и трошкове, треба избегавати техничке ризике реализације, као основни принцип“, написао је Цимер у документу.
Iran: Uskoro razmena zatvorenog iranskog diplomate za belgijskog humanitarca

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Писторијус: Процедуре за набавку наоружања споре и неефикасне се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.