Министарка Ђедовић примила у опроштајну посету амбасадора Јапана

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Apr.2023, 14:23

Министарка Ђедовић примила у опроштајну посету амбасадора Јапана

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић примила је данас у опроштајну посету амбасадора Јапана у Србији Такахико Кацумата коме је захвалила на доброј сарадњи и резултатима оствареним на заједничким пројектима у области енергетике и заштите животне средине. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Емилија Јовановић „Енергетика заузима важно место у сарадњи наше две земље, посебно кад говоримо о изградњи постројења за одсумпоравање у термоелектранама „Никола Тесла“ А и Б и пројекту посвећеном праведној транзицији и декарбонизацији, кроз који пружају подршку Србији у процесу енергетске транзиције.
Хвала вам што сте својим залагањем допринели да област енергетике, заједно са заштитом животне средине, задржи високо место на агенди наше билатералне сарадње“, рекла је Ђедовић. Она је истакла да је Јапан познат као један од највећих билатералних донатора, али да постоји значајан потенцијал и за даље унапређење економске сарадње у процесу енергетске транзиције, где су јапанске компаније већ исказале интересовање за сарадњу на развоју енергетске инфраструктуре и у сектору ОИЕ.
Амбасадор Јапана подсетио је на добру сарадњу Србије са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (ЈИЦА) и истакао снажну подршку Србији у процесу енергетске транзиције. Указао је да су две земље прошле године обележиле 140 година од успостављања дипломатских односа и да постоји пуно простора за продубљивање сарадње у декарбонизацији енергетског сектора, процесу у коме Јапан има велико искуство, наведено је у саопштењу Министарства рударства и енергетике.
Pendarovski: Skoplje za viznu liberalizaciju; Osmani: Izvršiti pritisak na Srbiju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Министарка Ђедовић примила у опроштајну посету амбасадора Јапана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.