Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Apr.2023, 13:08

Мерцедес-Бенц се потпуно повукао из Русије, не искључује повратак

Немачки произвођач аутомобила Мерцедес-Бенц, саопштио је да се потпуно повукао са руског тржишта. Фото: Танјуг/AP Photo/Alexander Zemlianichenko Акције Мерцедес-Бенца у руским филијалама продате су априлу руској фирми Автодом, преноси немачки Тагесшау.
Новинска агенција Ројтерс цитирала >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је прошле среде руски регистар компанија, према којима Автодом од 18. априла држи 100 одсто акција у фирмама Мерцедес-Бенц Капитал Рус и Мерцедес-Бенц Мануфактуринг Рус.
У том тренутку још није било јасно да ли су прибављена сва потребна званична одобрења за одлазак немачке компаније из Русије, наводи Тагесшау.
Чувени немачки произвођач аутомобила је приликом продаје своје руске имовине у Автодому обезбедио опцију откупа. „Са купцем смо договорили опцију која нам омогућава да откупимо акције компаније, ако санкције Русије буду укинуте“, саопштила је прошле среде ДАКС група, којој припада и компанија Мерцедес-Бенц.
Клаузула о откупу постала је популарна опција за произвођаче аутомобила који напуштају руско тржиште. Други произвођачи аутомобила, попут Реноа и Нисана, који су прошле године продали своја руска предузећа за симболичне суме, имају шестогодишње клаузуле о откупу у својим купопродајним уговорима.
Erdogan otkazao predizborne aktivnosti iz zdravstvenih razloga

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мерцедес-Бенц се потпуно повукао из Русије, не искључује повратак се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.