Наваљни рекао да се против њега води истрага због оптужби за тероризам

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Apr.2023, 11:41

Наваљни рекао да се против њега води истрага због оптужби за тероризам

Затворени руски опозициони лидер Алексеј Наваљни рекао је данас да се против њега води истрага због оптужби за тероризам и да би због тога могао бити осуђен на још 30 година затвора. Фото: Танјуг/AP Photo/Alexander Zemlianichenko „Они су изнели апсурдне оптужбе да ми прети 30 година у затвору… >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да ја, док сам у затвору, чиним терористичке акте“, објавили су коментаре Наваљног на Твитеру његови сарадници, пренео је Ројтерс.
Руски истражитељи су овог месеца званично повезали присталице Наваљног са убиством популарног војног блогера и присталице руске инвазије на Украјину, Владлена Татарског, који је убијен у бомбашком нападу у Санкт Петербургу.
Присталице Наваљног су негирале било какву везу са тим убиством. Руски истражитељи су саопштили данас да је 11 особа стављено на међународну потерницу због случаја повезаног са Наваљним, јавио је ТАСС.
Наваљни већ издржава укупну казну од 11 и по година због оптужби за наводну превару и непоштовање суда, подсећа британска агенција. На основу налаза западних лабораторија, Наваљни је отрован нервним агенсом у Сибиру у августу 2020. године, а следеће године је ухапшен након што се вратио из Немачке где је био на лечењу због тровања.
Кремљ је негирао да је покушао да отрује Наваљног.
Dron pao na područje gradskog suda u Moskvi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Наваљни рекао да се против њега води истрага због оптужби за тероризам се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.