Водите рачуна ако одмрзавате месо на собној температури: Будите опрезни

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Apr.2023, 11:31

Водите рачуна ако одмрзавате месо на собној температури: Будите опрезни

Важно је колико дуго ће месо бити на собној температури. Фото: Pexels/Rodnae production Чим извади месо из замрзивача, скоро свако оставља на кухињском пулту како би се брже одмрзло. Али, како не би дошло до прекомерног размножавања бактрија важно је да имате неколико ствари на уму.
Никако >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << не би требало месо да остављае дуже од 2-3 сата на собној температури. Рецимо, када се месо остави један дан на кухињској површини, може достићи температуру већу од 4 степена, што изазива огроман раст бактерија.
Поред тога, опција одмрзавања топлом водом није добра. Површински слој меса се брже одмрзава и улази у процес кувања под млазом вреле воде. Зато је хладнија вода бољи начин одмрзавања.
Још бољи начин је остављање меса у фружидеру да се одмрзне, уколико не журите. Потребно је да одстоји око 24х у фрижидеру, након чега постаје спремно за припрему.
Dijeta sa jabukama skida do 5 kg neljenjno : Prepišite jelovnik za fit liniju do leta!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Водите рачуна ако одмрзавате месо на собној температури: Будите опрезни се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.