Пантер тројком у последњој секунди донео победу Партизану против Реала

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Apr.2023, 10:23

Пантер тројком у последњој секунди донео победу Партизану против Реала

Кошаркаши Партизана победили су у Мадриду екипу Реала резултатом 89:87 (22:22, 26:22, 15:20, 26:23) у првом мечу четвртфинала плеј-офа Евролиге. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Партизан је повео 1:0 у четвртфиналној серији која се игра на три победе. „Црно-бели“ су до тријумфа стигли тројком >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Кевина Пантера у последњој секунди меча.
Најефикаснији у екипи Партизана био је Пантер, који је постигао 26 поена, док је Зек Ледеј додао 13. По 11 поена постигли су Ален Смаилагић, Данте Егзум и Матијас Лесор.
У тиму Реала најбољи је био Габријел Дек са 24 поена, док је Гершон Јабуселе убацио 14. Валтер Таварез је постигао 12 поена, али је терен морао да напусти раније због повреде.
Друга утакмица између Реала и Партизана на програму је у четвртак у Мадриду од 20.45 сати. Трећи меч ће бити одигран другог маја у Београду од 20.30 часова, а евентуални четврти два дана касније такође у Београду. Евентуална мајсторица је на програму деветог маја у Мадриду.
Кошаркаши Партизана боље су ушли у меч, а „црно-бели“ су у петом минуту стекли предност од 14:6 пре свега поенима Смаилагића, који је постигао три тројке у овом периоду. Гости су имали и 17:10, али је Реал серијом 10:2 у финишу прве четвртине повео 20:19. Прва четвртина је завршена резултатом 22:22.
Кошаркаши Реала су искористили грешке играча Партизана и на старту друге четвртине повели 30:22. Уследила је серија гостију од 11:2 за предност од 33:32. Екипе су се потом смењивале у вођству, а Партизан је на 70 секунди пре краја првог полувремена повео 46:39. Реал је смањио предност у финишу првог дела меча, који је завршен вођством Партизана 48:44.
Партизан је у 23. минуту имао предност од 55:48. Међутим, уследила је нова серија Реала од 8:0 за вођство домаћег тима 56:55. Екипе су се потом смењивале у вођству, а Реал је у последњу четвртину ушао са вођством 64:63.
Реал је последњи део меча отворио тројком Мусе, а домаћи су потом одржавали предност од три до пет поена. На пет и по минута пре краја меча било је 77:70 за домаћи тим. Партизан је смањио на 77:75, а онда су гости пропустили неколико прилика да стигну до изједначења. Пантер је погодио тројку уз фаул за изједначење, 80:80. Пантер је искористио додатно слободно бацање и донео предност Партизану, 81:80. Уследила је неизвесна завршница. Џанан Муса је 21 секунду пре краја изједначио на 86:86, а онда је са линије слободних бацања донео вођство Реалу 87:86. Партизан је после тајм-аута кренуо у напад, а Пантер је погодио тројку на 0,4 секунди пре краја. Реал је затражио тајм-аут, а у последњем нападу Хезоња није успео да погоди. Уследила је велика радост кошаркаша Партизана, који су повели 1:0 у серији.
Mesi želi da ostane u Pari Sen Žermenu, ali Argentinac traži povećanje plate

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пантер тројком у последњој секунди донео победу Партизану против Реала се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.