Брнабић одговорила Стану: Констатовали смо чињеницу шта је све ЕУ прекршила

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 17:35

Брнабић одговорила Стану: Констатовали смо чињеницу шта је све ЕУ прекршила

Председница Владе Србије Ана Брнабић поручила је данас Петеру Стану, портпаролу Европске уније, да је Србија констатовала чињеницу да је ЕУ још једном директно прекршила више међународних докумената. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић „Порука нашим партнерима у Европској унији: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Србија констатује чињеницу да је Европска унија још једном директно прекршила Бриселски споразум, Европски предлог, Имплементациони анекс из Охрида, Статут Савета Европе, Повељу Уједињених нација и Резолуцију Савета безбедности УН 1244“, истакла је Брнабићева на Твитеру.
Она је додала јој се највише свидео део Станове изјаве где говори о „веома једноставној логици“ преговора, односно да „свака страна мора да уради нешто како би нешто добила“.
„У стварности Приштина је добила много више од ‘нешто’, а да није урадила апсолутно ништа. Толико о ‘једноставној логици'“, написала не председница Владе Србије.
Петер Стано рекао је раније да је ЕУ свесна гласања Србије на седници Комитета министара Савета Европе, поводом захтева тзв. Косова за пријем у ту организацију, али да се ЕУ фокусира на оно што се тиче дијалога између Београда и Приштине у коме они посредују.
„ЕУ је посредник дијалога и свесни смо политичке комплексности у вези са имплементацијом споразума и зато је ЕУ обема странама предложила ‘корак по корак’ приступ, и у питању је једноставна логика, да обе стране морају нешто да ураде да би нешто добиле“, рекао је портпарол ЕУ.
Pre kraja godine značajno povećanje plata lekarima i medicinskim tehničarima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић одговорила Стану: Констатовали смо чињеницу шта је све ЕУ прекршила се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.