Најбољи дипломци медицинских факултета надају се каријери у Србији

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 15:56

Најбољи дипломци медицинских факултета надају се каријери у Србији

Млади лекари, медицинске сестре и техничари којима су данас у Палати Србије уручени уговори о запослењу као најбољим дипломцима свих медицинских факултета и средњих медицинских школа у Србији истакли су да је сан сваког од њих да након студија одмах добију посао и да своју >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << каријеру наставе у Србији. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић Председник Републике Србије Александар Вучић уручио је лично 12 уговора о запослењу најбољим дипломцима, међу којима су биле и две студенткиње из Ниша- Кристина Илић и Христина Јовановић.
Кристина Илић, која је завршила Медицински факултет у Нишу са просечном оценом 9,94, каже да доделу уговора доживљава као награду за сав труд.
„Значи пуно, дан о коме смо сви сањали и коме смо тежили, пуно рада и труда и ово је лепа награда. Поред мене из Ниша је још 15 колега и сви осећамо привилегију да отпочемо каријеру у нашој држави“, додала је млада докторка.
Медицински факултет у Нишу завршила је и Христина Јовановић, која ће своју каријеру започети на Клиници за ендокринологију, дијабетес и болести метаболизма у Универзитетском клиничком центру у Нишу.
„Овде сам са још 14 својих колега и веома се радујем овоме, много значи. Сан сваког студента је да ради након завршеног факултета. Ово је велики корак за даље и мотивација за напредовање и знам да ћемо бити најбољи стручњаци у својим областима као што смо и сада најбољи дипломци“, поручила је она. Уговоре од председника добили су и Владмир Опарлица са Медицинског факултета из Београда, Глигорије Маринковић са Медицинског факултета из Београда, Александар Радоњић са Медицинског факултета из Новог Сада, Биљана Товиловић са Медицинског факултета из Новог Сада, Џемила Алић са Медицинског факултета из Крагујевца, Анђела Ђурић са Медицинског факултета из Крагујевца, Милица Радисављевић са Медицинског факултета из Приштине са седиштем у Косовској Митровици, Војкан Алексић са Медицинског факултета из Приштине и Кристина Илић и Христина Јовановић са Медицинског факултета из Ниша, као и медицинске сестре и техничари: Катарина Пантелић и Александар Ушаљебрка.
Јован Ракетић завршио је Медицински факулет у Београд 2021. године са просеком 9,87 и на посао је чекао две године.
„После дуго година у нашој земљи, ми млади лекари имамо разуман рок за запошљавање, са изгледима за стални посао у нашој земљи. Ја сам добио посао на Институту за онкологију и радиологију Србије, на Клиници за онколошку хирургију и тамо сам волонтирао и када знате да је држава ту за вас, то вас мотивише да останете овде и да градите каријеру“, истакао је он.
Са мог факултета из моје генерације данас је овде још 50 колега“, додао је он.
И најбољи медицински техничари и сестре су добили уговоре о запослењу, а један од њих је Небојша Јовчић из Велике Плане.
„Завршио сам средњу медицинску у Смедеревској Паланци и волонтирао сам у Ургентном центру у Београду, где сам сада добио и посао. Ово је био мој сан, велика прилика да радим на дуже стазе, доста сам ствари већ тамо научио и добио сам прилику да не мислим да ли ћу имати посао или не“, истакао је он.
Cvijanović uputila jasnu instrukciju: BiH ne glasa za članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Најбољи дипломци медицинских факултета надају се каријери у Србији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.