Цвијановић упутила јасну инструкцију: БиХ не гласа за чланство тзв. Косова у Савету Европе

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 15:33

Цвијановић упутила јасну инструкцију: БиХ не гласа за чланство тзв. Косова у Савету Европе

Српски члан и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић упутила је јасну инструкцију уочи седнице Комитета Савета Европе да представник БиХ треба да гласа против отпочињања процедуре поводом захтева за чланство тзв. Косова у Савету Европе. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић Подсетила >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је да БиХ није признала независност тзв. Косова.
„Сходно претходно наведеном представник БиХ на седници Комитета министара Савета Европе приликом утврђивања Дневног реда предметне седнице треба гласати против предложеног Дневног реда – наведено је у инструкцији Цвијановићеве, која је у поседу РТРС-а.
Такође, уважавајући званичну позицију БиХ спрам независности тзв. Републике Косово Кабинет председавајуће Председништва БиХ затражио је од представника БиХ при Савету Европе да гласа против отпочињања процедуре поводом захтева за чланство тзв. Републике Косово у Савету Европе.
Заменик амбасадора БиХ у Стразбуру Тања Милашиновић Мартиновић била је јуче уздржана приликом гласања у Савету Европе о уласку самопроглашеног Косова у ову организацију. Амбасадор БиХ у Савету Европе Орлић је рекао да је Милашиновић била уздржана у складу са инструкцијама Министарства спољних послова БиХ.
Pre kraja godine značajno povećanje plata lekarima i medicinskim tehničarima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Цвијановић упутила јасну инструкцију: БиХ не гласа за чланство тзв. Косова у Савету Европе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.