Вучић: Прихватање захтева Приштине за чланство велика срамота

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 15:30

Вучић: Прихватање захтева Приштине за чланство велика срамота

Председник Србије Александар Вучић рекао је поводом јучерашњег гласања у Савету Европе о кандидатури тзв. Косова у тој међународној организацији да је то велика срамота и да се никада није догодило да је неко примљен прегласавањем нити да буде примана непризната земља. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/ Јадранка Илић „Постојале су две земље само, које нису биле чланице УН које су примане у СЕ, али то зато што оне нису хтеле да буду део УН, због међународно – правног поретка, а не зато што се неко бунио или правио проблем да те земље у одређеним границама постоје – то су Швајцарска и Ирска“, рекао је председник новинарима у Палати Србија.
Он је нагласио да се никада није догодило да у СЕ буде примана непризната земља или земља за чији пријем постоје проблеми око њеног територијалног интегритета те додао да „као што видите, принципи одавно не постоје“.
Он је поменуо и нестајање Југославије и промену свих могућих принципа као и оних који се односе на територијални интегритет.
Вучић је рекао да је гласање у СЕ најављено још пре годину или две, и да „ту немамо чега да се стидимо“ те додао да то остаје само „црвенило на образу оних који су говорили како ћемо ми то да подржимо“. Он је оценио и да је све бесмислено, да нема никаквог права, већ само силе.
„Сутра идем са представником ЕУ Жиофреом да отварамо Фетислам – тврђаву у Кладову. Хвала ЕУ, много новца су нам дали фасцинантно смо је уредили, заједнички и сада имамо рамске тврђаве преко Голубачке тврђаве све до Фетислама уз Дунав, нешто што нико у Европи и свету чини ми се нема. Такво благо и богатство. А шта да причам о овоме, верујте ми не знам“, рекао је Вучић.
Он је рекао да не зна „шта да прича са њима у Бриселу“ и да је можда боље да људи размисле, да можда, како је рекао, неко кога могу да варају и могу даље да наставе да лажу пошто, како је рекао „мене више не могу“ и можда би било боље за земљу да иде неко други.
„Не само 2. маја већ иначе. Прошао сам хиљаду пута, хиљаду разговора. Све сам им трикове научио … али је увек иза свега стајала лаж и превара“, рекао је председник.
Вучић је рекао да ништа неће да мења у свом односу само да неће да доноси одлуке на пречац, али и да ће се сада односити другачије, односно, како је рекао фер и уз постовање принцип Повеље УН и међународно јавно правних норми. „А број два принцип – онако како ви према нама, тако и ми према вама. Или поштовање принципа реципроцитета. Ја мислим да сам преко 70.000 пута изразио потврду територијалног интегритета БиХ. Ви сте уздржани око територијалног интегритета Србије. Па добро ако сте уздржани – само немојте да ми долазите више на конференције за новинаре да ме питате било шта, пошто сам уздржан од коментара на све“, рекао је Вучић.
Он је додао да мисли да је то нешто што је уобичајено и нормално, и да ту нема никакве љутње већ само поштовања – самопоштовања, поштовања народа који представљате и „поштовања онога што је за нас светиња а то је наша Србија“.
Пре краја године значајно повећање плата лекарима и медицинским техничарима

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Прихватање захтева Приштине за чланство велика срамота се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.