Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 15:00

Како да увек направите савршено кувани пиринач?

Постоји неколико једноставних савета који ће вам помоћи да сваки пут направите савршено кувани пиринач. Фото: Pixabay/mikuratv Наиме, ако желите да направите басмати пиринач, користите однос воде и пиринча 2:1.
За пиринач од јасмина и пиринач дугог зрна, користите однос воде и пиринча >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 1,5:1.
Ево шта је кључни корак у припреми: Прво је потребно да је оперете млаком водом да бисте уклонили вишак скроба да бисте постигли добар укус.
Још једна важна ствар у кувању пиринча је да изаберете лонац са дебелим дном, који има веома чврст поклопац.
Ствар је у томе што пиринач упија воду у којој се кува, тако да не желите да део воде испари.
Пиринач ставите у врућу и посољену воду и кувајте у поклопљеном лонцу. Такође саветује да се не меша. Када је у питању време кувања, зависи од врсте пиринча коју припремате.
Кувајте бели басмати пиринач 10 до 12 минута на јакој ватри, пиринач од јасмина такође, басмати пиринач целог зрна око 25, смеђи пиринач такође око 25, а пиринач дугог зрна око 15 минута.
Evo zašto je voda od kiselih krastavaca dobra za naše zdravlje!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како да увек направите савршено кувани пиринач? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.