Судан: Висок ризик од биолошке опасности

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 14:52

Судан: Висок ризик од биолошке опасности

У главном граду Судана Картуму постоји “висок ризик од биолошке опасности“, након што је једна од зараћених страна заузела лабораторију у којој се налазе патогени малих богиња и колере, као и друге опасне материје, саопштено је данас из Светске здравствене организације (СЗО). Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Italian Defense Ministry via AP Представник СЗО из Судана Нима Саид Абид изјавио је да техничари организације нису могли да приступе Националној лабораторији за јавно здравље како би осигурали безбедност опасних материја, преноси Ројтерс.
“Ово је главна брига: лабораторијски техничари немају приступ лабораторији, како би на безбедан начин запаковали биолошки материјал и опасне супстанце“, рекао је Абид, одбијајући да прецизира која од зараћених страна је заузела објекат.
Борбе су избиле између суданских оружаних снага и паравојних формација Снага за брзу подршку (РСФ) 15. априла, у којима је погинуло најмање 459 људи, а повређено је 4.072, према најновијим подацима СЗО. Најмање петоро хуманитарних радника убијено је од избијања борби, а Међународна организациај за миграције и Светски програм за храну обуставили су своје активности у Судану.
Због интензивних борби Хуманитарна канцеларија Уједињених нација (ОЦХА) била је принуђена да смањи неке од својих активности у деловима Судана.
Makron pozvao članove stranke da „putuju zemljom” umesto da „napuštaju teren”

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Судан: Висок ризик од биолошке опасности се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.