НГН платио Бакингемској палати ‘веома велику суму’ након тужбе за хаковање

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 14:32

НГН платио Бакингемској палати ‘веома велику суму’ након тужбе за хаковање

Британски принц Вилијам учествовао је у решавању тужбе за хаковање телефона против новинске компаније НГН 2020. године за “веома велику суму“, након тајног договора с Бакингемском палатом, саопштили су данас адвокати принца Харија. Фото: Танјуг/Yui Mok/PA via AP Принц Хари Виндзор, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << млађи син краља Чарлса, тужио је НГН Вишем суду у Лондону за вишеструка незаконита дела наводно почињена за рачун таблоида Сан и сада угашених Светских вести, у власништву НГН, од средине 1990.- их до 2016. године, преноси Ројтерс.
Речено је да се НГН нагодио са Вилијамом “за веома велику суму новца 2020. године“ Прецизније, Хари је тужио одговорне који су радили на папирима за хаковање телефона и прибављање приватних података о њему преваром, укључујући и добијање броја социјалног осигурања његове супруге Меган.
У поднеску у његово име, Харијев правни тим је саопштио да је постигнут договор између НГН-а и „институције“, односно Бакингемске палате, да се одложе било каква потраживања док се не реше други спорови око хаковања телефона. У документу се цитира Харијева изјава у својству сведока у којој је принц рекао да је договор постигнут да би се “избегла ситуација у којој би члан краљевске породице морао да седи као сведок и препричава конкретне детаље приватних и веома осетљивих галсовних порука које су пресретнуте“.
Хари је рекао да је Бакингемска палата “желела да то избегне по сваку цену“, пошто није смело да се дозволи да се репутација додатно уруши након објављивања детаља “интимног телефонског разговора“ између Чарлса и садашње краљице Камиле, 1990-их, када је Чарлс још увек био ожењен принцезом Дајаном.
Bajden zvanično objavio kandidaturu za reizbor

Преузмите андроид апликацију.
Чланак НГН платио Бакингемској палати ‘веома велику суму’ након тужбе за хаковање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.