Подољак: Неопходан глобални притисак на Русију због споразума о житу

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 14:31

Подољак: Неопходан глобални притисак на Русију због споразума о житу

Саветник председника Украјине Михајло Подољак изјавио је данас да предлог генералног секретара Уједињених нација Антонија Гутереша о продужењу и побољшању споразума о извозу жита може да успе само ако међународна заједница изврши притисак на Русију. Фото: Танјуг/AP Photo/Khalil >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Hamra „Украјина ће и даље следити договоре са Турском и УН и достављати пошиљке жита на њихово одредиште“, рекао је Подољак, преноси Ројтерс.
Он је овом приликом одбацио тврдње Министарства одбране Русије да је Кијев покушао да нападне руске бродове у Црном мору.
Гутереш је у писму руском председнику Владимиру Путину изнео своје предлоге за „побољшање, продужење и проширење“ споразума о житу. Москва је сигнализирала да неће дозволити продужење споразума о житу након 18. маја зато што њени захтеви везани за руски извоз жита нису били уважени.
Споразум о житу је потписан у јулу прошле године, а њиме су одблокиране три украјинске луке за извоз жита, подсећа британска агенција.
Makron pozvao članove stranke da „putuju zemljom” umesto da „napuštaju teren”

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Подољак: Неопходан глобални притисак на Русију због споразума о житу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.