Повећање пољопривредне производње основно за снижавање инфлације

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 14:28

Повећање пољопривредне производње основно за снижавање инфлације

Економиста Милан Беслаћ изјавио је данас да је повећање пољопривредне производње и понуде на тржишту свих роба и услуга основно за снижавање инфлације. Фото: Pexels/Pixabay Иако је дизање каматних стопа један од лекова за инфлацију, и то има своју границу, нагласио је Беслаћ у изјави >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за Тањуг и додао да је, када је реч о Србији, али и остатку света, повећање пољопривредних производа кључ за снижавање инфлације.
Напомиње да политика Србије за пољопривредне производе мора да буде другачија, то јест да се стимулише домаћа пољопривредна производња, а не субјекти који долазе из иностранства. „Највећи део инфлације се односи на повећање цена пољопривредних производа, односно прехрамбених производа, и када се делује у тој зони, а не може се деловати само повећањем каматних стопа, него мора да се делује субвенцијама и подстицањем пољопривредне производње“, објаснио је економиста.
Беслаћ каже да не треба очекивати да ће криза глобалне економије зависити од рата у Украјини, јер је он само једним делом допринео глобалној кризи због увођења санкција Русији од стране САД и ЕУ, које се нису припремиле да се те санкције могу вратити као бумеранг.
Pojednostavljena procedura za gasni priključak

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Повећање пољопривредне производње основно за снижавање инфлације се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.