Петковић:Новим законом, власти у Приштини желе да легализују отимачину српске земље

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 14:21

Петковић:Новим законом, власти у Приштини желе да легализују отимачину српске земље

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је данас да су, у циљу нове дестабилизације прилика на терену, власти у Приштини на челу са Аљбином Куртијем покренуле процедуру за доношење „новог тзв. закона о експропријацији којим дословно желе да легализују >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << отимачину српске земље на северу Косова и Метохије и на њој граде своје тзв.војне и полицијске базе“. Фото: Танјуг/Тара Радовановић „Новим законом који је припремила Приштина буквално било који српски објекат или земљу у коју Курти упери прст, власти у Приштини могу прогласити „јавним интересом“ и на том месту градити нелегалне полицијске и војне базе за своје специјалне јединице“, истакао је Петковић.
Како је рекао, на то посебно указује члан 7, став 2.3.14 који дословно каже „легитмини јавни интерес се односи на објекте, полигоне, касарне, телекомуникационе водове за војне, полицијске и друге органе државне и националне безбедности, укључујући безбедносна подручја око њих“.
„Нема сумње да је реч о новом покушају отимања српске земље које Приштина покушава да легализује по сопственим законима зарад остваривања окупаторских интереса“, навео је директор Канцеларије за КиМ у саопштењу. Јасна је намера Приштине да се, како наводи Петковић, овим правним насиљем брутално обрачунава са српским народом који је мирно, али одлучно рекао не окупацији и отимачини.
„Приштина је ангажовала такозвано Министарство животне средине, просторног планирања и инфраструктуре да у тајности изгради нови закон о експропријацији. Оно што је посебно индикативно да је за тај документ организована наводно јавна расправа која се спроводи слањем мејлова, далеко од очију јавности, а данас истиче рок за достављање коментара на предложени документ“, указао је Петковић.
Канцеларија за Косово и Метохију ће, према његовим речима, и у овом конкретном случају заједно са нашим представницима на терену, правним тимовима и невладиним сектором наставити правну борбу за заштиту интереса и власништва српског народа у покрајини и обратиће се свим међународним мисијама и ЕУ како би се оваква правна узурпација спречила.
Pre kraja godine značajno povećanje plata lekarima i medicinskim tehničarima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић:Новим законом, власти у Приштини желе да легализују отимачину српске земље се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.