Макрон позвао чланове странке да „путују земљом” уместо да „напуштају терен”

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 14:01

Макрон позвао чланове странке да „путују земљом” уместо да „напуштају терен”

Француски председник Емануел Макрон је, поводом годину дана од реизбора на место шефа државе, упутио писмо члановима своје странке „Препород“ у коме је дао преглед те „турбулентне“ године и позвао их „да се распореде и активирају на целој територији Француске“. Фото: Танјуг/AP >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Photo/Daniel Cole Како преноси „Фигаро“ почетак другог Макроновог петогодишњег мандата обележила је релативна већина у Народној скупштини, али и снажан изазов спровођења пензионе реформе.
Макрон оцењује да протекли дани „дефинитивно нису били тихи“, али да остаје обавеза стварања „независније земље у јачој Европи“, прихватајући изазове „озбиљно и понизно“.
„Ништа не би било горе него попустити пред нападима популиста или дозволити да глас напредњака буде заглушен узвицима демагога“, истакао је Макрон у обраћању члановима своје странке.
Он је наложио страначким активистима да не напуштају терен и не остају глуви на очекивања, предлоге, а понекад и сасвим легитимне критике сународника.
„У наредним недељама, попут мене, поново ћете путовати земљом, поносни на то ко сте и на оно што је наша земља постала у протеклих шест година са вама и захваљујући вама“, написао је он.
Како оцењује француски дневник, у покушају да покрене своје снаге на мобилизацију, све више се сусреће са гневом Француза, „који је добро мобилисан, али против њега“.
Bajden zvanično objavio kandidaturu za reizbor

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон позвао чланове странке да „путују земљом” уместо да „напуштају терен” се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.