Како да вам јагоде остану свеже и до седам дана

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 14:00

Како да вам јагоде остану свеже и до седам дана

Сезона јагода је недавно почела, а многи лекари препоручују конзумацију овог воћа, јер доноси низ здравствених користи. Фото: Pixabay/Engin_Akyurt Међутим, врло брзо се покваре, па ако не планирате да их поједете истог дана, следите ове савете. Ако желите да продужите рок трајања својих >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јагода, мораћете да их пребаците у фрижидер.
Најбољи начин да то урадите је да их ставите у херметички затворену посуду, јер могу остати свежи до седам дана.
Важно је истаћи да постоје две методе чишћења јагода које се најчешће истичу као најисправније. Једна метода каже да јагоде не треба да перемо пре конзумирања, док друга метода каже да треба опрати јагоде у 100 милилитара белог сирћета и 500 милилитара воде да бисмо се ослободили бактерија и буђи. Који год метод да одаберете, следите ове кораке касније.
Немојте их сећи Целе јагоде ће дуже издржати кварење од резаних јагода. Чувајте цео пакет онако како сте га нашли на пијаци или на пијаци, што значи да оставите и њихове листове. Користите папирне пешкире Обложите пластичну или стаклену посуду папирним убрусима. Ови папирни убруси ће апсорбовати влагу и спречити стварање буђи на јагодама.
Ставите јагоде у један ред Јагоде се спорије кваре ако их ставите у један ред, јер ћете тако смањити прелазак буђи са јагоде на јагоду. Ако немате довољно контејнера или простора за одређену количину јагода, можете их држати у оригиналном паковању, али онда размислите о томе да између сваког реда ставите папирни убрус како бисте смањили контакт и влагу.
Evo zašto je voda od kiselih krastavaca dobra za naše zdravlje!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како да вам јагоде остану свеже и до седам дана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.