Направите домаћи маслац од само два састојка

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 13:01

Направите домаћи маслац од само два састојка

Домаћи маслац толико је једноставан за прављење, да ћете одмах спремати дуплу меру. Сигурно сте се много пута уверили да купљени производ и онај домаћи спремљен код куће, не могу да се пореде. Који год производ да је у питању, увек је боље да га сами направите, јер ћете у том случају >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << знати шта сте заправо појели, без адитива, пестицида и разних других штетних састојака. Фото: Unsplash/Sorin Gheorghita Састојци: 2 литра неутралне павлаке од 30 % масти
соли по укусу
Припрема: Павлаку улијте у неку дубљу чинију и мутите миксером на лаганој брзини да вам не прска. У почетку ћете добити шлаг као што је за торте, али нека вас то не збуни, само наставите да мутите уз мало повећану брзину, док не почне још више да се згушњава и да се масноћа одваја у грудвицама. У току мућења ако желите да буде слан додајте со. Испод тог згрудваног слоја ће вам остати течност и то је управо оно што треба да се постигне. Када се маслац згуснуо, одвојте га од течности кашиком или рукама, како вам је згодније и оцедите од вишка воде. Спустите га на пар секунди у хладну воду, потом поново мало оцедите, обликујте по жељи и умотајте у провидну фолију. Оставите у фрижидеру да се стегне неких сат времена и спреман је за употребу.
Sve blagodeti čaja od maslačka. Ubrzava mršavljenje i izbacuje višak vode

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Направите домаћи маслац од само два састојка се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.