Први знаци који указују да имате дијабетес!

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 20:01

Први знаци који указују да имате дијабетес!

Редовно тестирање шећера у крви може помоћи у раном откривању дијабетеса, међутим постоје неки рани симптоми који указују на то да патите од ове све чешће болести. Фото: Pixabay/Myriams-Fotos Чак и благо повећање шећера у крви може оштетити ваше нерве, бубреге и мрежњачу.
И што је виши >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ниво шећера у крви и што га дуже не лечите, штета може бити већа. Многи људи често игноришу ове симптоме, па могу да пате од дијабетеса годинама, а да тога нису ни свесни.
Чешће одлазите у тоалет Ако сте приметили да идете у тоалет чешће него иначе, то је знак да можда имате висок шећер у крви. Ово је посебно тачно ако се пробудите да бисте уринирали ноћу.
Често имате инфекције Ако често имате уринарне или гљивичне инфекције, требало би да посетите лекара. Када је шећер у крви висок и бубрези га не могу довољно добро филтрирати, шећер завршава у урину. То изазива инфекције уринарног тракта, а то се посебно односи на жене.
Нагло мршављење Ако имате дијабетес, ваше тело не може тако ефикасно да користи глукозу за енергију. Уместо тога, ваше тело ће почети да сагорева залихе масти и можда ћете доживети неочекивани губитак тежине.
Осећате се уморно Неколико основних узрока умора може бити повезано са дијабетесом/високим шећером, укључујући дехидрацију због честог мокрења, што може пореметити сан и оштећење бубрега. Овај осећај исцрпљености може ометати ваше свакодневне активности.
Промена боје коже Тамна кожа на прегибима врата и преко зглобова и испод пазуха су веома чести симптоми који могу изазвати дијабетес. Они су свакако симптом који се често јавља код инсулинске резистенције, па је потребно обратити посебну пажњу.
Da li znate šta je i kako se pravi zlatno mleko?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Први знаци који указују да имате дијабетес! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.