Гутереш: Инвазија на Украјину проузрокује огромну патњу и разарање

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 19:13

Гутереш: Инвазија на Украјину проузрокује огромну патњу и разарање

Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш изјавио је данас да руска инвазија на Украјину проузрокује огромну патњу и разарање у тој земљи. Фото: Танјуг/AP Photo/Mary Altaffer, file „Напетости између великих сила су на историјском врхунцу, као и ризици од сукоба, услед несреће >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << или погрешне процене“, упозорио је Гутереш, говорећи на седници о мултилатерализму и Повељи УН, којом је председавао руски шеф дипломатије Сергеј Лавров, преноси Ројтерс.
Лавров је рано јутрос стигао у Њујорк и позвао највише дипломате неколико земаља, укључујући америчког државног секретара Ентонија Блинкена, да учествују на седницама Савета безбедности којима председава Русија.
Стални представник Русије при УН Василиј Небензја рекао је раније да Русија „има доста тема за дискусију“.
Борељ: Треба да почнемо са припремама за мирно решење сукоба у Украјини

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гутереш: Инвазија на Украјину проузрокује огромну патњу и разарање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.