Борељ: Треба да почнемо са припремама за мирно решење сукоба у Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 17:57

Борељ: Треба да почнемо са припремама за мирно решење сукоба у Украјини

Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ рекао је данас да западни званичници треба да почну са припремом мирног решења сукоба у Украјини. Фото: Танјуг/АР/Jean-Francois Badias Међутим, нагласио је, Кијев треба да учествује у свим могућим преговорима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са позиције моћи.
„Знам да морамо да почнемо са припремама за мир, али то ће зависити од односа снага на бојном пољу. Украјина ће морати да заузме снажну позицију када су у питању мировни преговори. Немојмо се заваравати“, навео је Борељ у интервјуу за француски лист „Монд“.
Истакао је да постратни период неће доћи сутра.
Портпарол Кремља Дмитриј Месков раније је рекао да је Русија спремна да саслуша све идеје за решавање ситуације у Украјини које узимају у обзир интересе и бриге Москве, преноси Тасс.
Nemačka: Kina mora da razjasni svoj stav o suverenitetu bivših sovjetskih država

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Борељ: Треба да почнемо са припремама за мирно решење сукоба у Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.