Отварање изложбе Мирјане Миловановић “Време чудовишта” у среду у СКЦНС Фабрици

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 16:24

Отварање изложбе Мирјане Миловановић “Време чудовишта” у среду у СКЦНС Фабрици

Изложба Мирјане Миловановић “Време чудовишта” биће отворена у среду, 26. априла у 19 часова у галерији СКЦНС Фабрике. Поставка ће моћи да се погледа до 3. маја, сваког радног дана од 10 до 19 часова. Фото: Промо Мирјана Миловановић је студенткиња сликарства на основним студијама >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на Академији уметности у Новом Саду, у класи проф. Босиљке Зиројевић-Лечић. У својим радовима истражује концептуални потенцијал класичних медија.
Кроз употребу хумора, игре речи прерађује и истражује теме везане за конзумеризам, друштвене медије и ментално здравље. Од 2022. учествује у бројним групним изложбама у Србији и иностранству. Добитница је награде за цртеж малог формата за студенте ликовне уметности.
О изложби “Време чудовишта” На изложби “Време чудовишта” користим цртеже, игру речи у форми ин-ситу поставке како бих приказала актуелне догађаје, паралелно спроводећи духовиту и оштру критику друштвених медија и потрошачког друштва.
Цртежи претварају галерију у простор свима блиских фрустрација. Одржавајући ефемерну основу, не занемарујем инхерентне контрадикције социо-економске привилеговане арене у којој се могу наћи ови радови. На насиље, раскош и испразност одговарам сарказмом и хумором као заштитом слободе.
Специфичност локације и времена су пресудни за изложбу, фокусирајући “Време чудовишта” на појмове „страх“, „анксиозност“, „self care (брига о себи)“, „рат“ и „отпор“. Овај стил изложбе представља јединствен уметнички приступ о рефлексији друштва; он није директан напор да се обликују прилике, већ израз саосећања и ангажовања.
Radionica savremenog plesa „CONTAKIDS“ u KS Mlin, 28. aprila

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Отварање изложбе Мирјане Миловановић “Време чудовишта” у среду у СКЦНС Фабрици се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.