Украјински посланик: Подржаћу чланство тзв. Косова у Савету Европе свом снагом

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 14:33

Украјински посланик: Подржаћу чланство тзв. Косова у Савету Европе свом снагом

Иако није члан Комитета министара Савета Европе, украјински посланик Алексиј Олексијевич Гончаренко, који је посланик у Парламентарној скупштини, рекао је да ће свим силама подржати чланство такозваног Косова у Савету Европе. Фото: WikimediaCommons „Данас ће бити прва одлука Комитета >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << министара и видећемо како ће то ићи“, казао је он, пренео је „Кљан Косова“.
Гончаренко је истакао да ће подржати случај такозваног Косова на све могуће начине свом снагом. „Данас ће бити састанак Комитета министара кога нисам члан. Ја сам посланик у Парламентарној скупштини. Данас ће бити састанак Одбора, надам се да ће одлука бити позитивна“ поручио је украјински посланик.
Комитет министара разматраће данас захтев Приштине за чланство у Савету Европе. Након разматрања пријаве од стране Комитета министара, коначну реч даће Парламентарна скупштина коју чине представници држава чланица.
Пријем нове чланице у Савет Европе врши се у случају да држава која аплицира добије две трећине гласова.
Преко 300 амандмана у нацрту извештаја Европског парламента о Косову

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјински посланик: Подржаћу чланство тзв. Косова у Савету Европе свом снагом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.